**مطالب بيان السعادة

اجر شهید _ ترجمه بیان السعاده فى مقامات العباده سلطان محمد گنابادی«سلطان علیشاه»

اجر شهید

فَلْیُقاتِلْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ الَّذِینَ یَشْرُونَ الْحَیاهَ الدُّنْیا بِالْآخِرَهِ وَ مَنْ یُقاتِلْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَیُقْتَلْ أَوْ یَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِیهِ أَجْراً عَظِیماً (۷۴)

فِی سَبِیلِ اللَّهِ‏ یعنى در حالى که او در راه خدا قتال کند، یا در حفظ راه خدا.

فَیُقْتَلْ أَوْ یَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِیهِ أَجْراً عَظِیماً یعنى کشته شدن یا غلبه یافتن هر دو به نفع اوست، پس نباید منظورش از جهاد چیرگى بر دشمن باشد، بلکه باید به سبب امتثال امر، عزّت نفس جوید و با بذل نفس، غلبه دینى و یا عزّت دین طلب نماید.

از نبىّ صلّى اللّه علیه و آله روایت شده که فرمود[۴]: براى شهید هفت خصلت از جانب خداى تعالى است اوّل اینکه با هر قطره ‏اى خون، گناهى از او بخشیده مى‏شود. دوّم اینکه سرش در دامن دو همسرش از حور العین واقع مى‏شود و غبار را از صورت او پاک مى‏کنند … تا اینکه فرمود: سوّم این است که از پوشاک‏هاى بهشتى به او پوشانده مى‏شود. چهارم اینکه خازنین بهشت براى عرضه بوهاى خوش پیشى مى‏گیرند تا او کدامیک از آنها را مى‏گیرد. پنجم اینکه منزلش را مى‏بیند، ششم: به روحش گفته‏ مى‏شود سرعت گیر و در بهشت هرجا که خواهى جاى گیر. هفتم نظر مى‏کند در وجه خدا، و آن راحتى براى هر نبىّ یا شهیدى است.

ترجمه تفسیر بیان السعاده فى مقامات العباده، ج‏۴،سوره النساء

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
-+=